ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Companiile din Odesa vor include în ofertele turistice destinațiile din Republica Moldova

14:01 | 03.06.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. Un grup de operatori și agenți turistici din Odesa, Ucraina, se află într-un tur informațional în Republica Moldova, la inițiativa Agenției de Investiții. Operatorii ucraineni au vizitat mai multe destinații renumite de la noi, precum Cetatea Soroca, Cetatea Tighina, Mănăstirea Țâpova, iar astăzi aceștia sunt în vizită la Orheiul Vechi și Mileștii Mici, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenției de Investiții, interesul ucrainenilor față de potențialul turistic al țării noastre a rezultat în urma forumului dedicat Rutei cultural-turistice Voievod „Ștefan cel Mare și Sfânt", organizat de agenție în decembrie 2020.

Programul turului a inclus și sesiuni B2B, la care au participat companiile turistice ucrainene, dar și 20 de reprezentanți ai industriei turistice de la noi, printre care: agenții de turism, vinării, reprezentanți ai HoReCa, ghizi de turism ș.a. Aceste sesiuni au avut drept scop diversificarea pachetelor de servicii oferite de operatorii din ambele țări.

În urma vizitelor efectuate de companiile turistice din Ucraina, destinațiile din Moldova urmează să fie incluse în ofertele acestora, astfel sporind numărul turiștilor ucraineni care vor să viziteze țara noastră. În anul 2020, turiștii din Ucraina s-au clasat pe locul 2 în topul străinilor care călătoresc în Republica Moldova.

foto: Agenția de Investiții

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!