ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu: „Soluționarea conflictului transnistrean trebuie să aibă loc pe cale pașnică, prin dialog”

14:34 | 03.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut în această dimineață o întrevedere cu reprezentanții formatului 3+2, mediatori și observatori în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Delegația este condusă de Thomas Mayr-Harting, Reprezentantul special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Suediei pentru procesul de reglementare transnistreană, și se află într-o vizită de informare în țara noastră.

„Am discutat despre situația pandemică și am confirmat deschiderea noastră de a oferi în continuare sprijin, vaccinuri și echipamente pentru susținerea eforturilor de combatere a pandemiei în stânga Nistrului. Am vorbit totodată despre situația drepturilor omului în regiune și despre necesitatea asigurării liberei circulații între maluri”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului a discutat cu reprezentanții formatului 3+2 despre principiile soluționării conflictului transnistrean, care trebuie să aibă loc pe cale pașnică, prin dialog, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova. „Am reiterat necesitatea formulării unei viziuni de soluționare politică a conflictului. Această acțiune trebuie să se regăsească pe agenda unui guvern cu puteri depline, instalat după alegerile parlamentare anticipate din luna iulie”, a menționat președintele Maia Sandu.

foto: presedintie.md

 

img21003977

img21003977

img21003977

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!