ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a primit trei tone jumătate de echipament medical din partea Qatarului

12:25 | 08.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Autoritățile Statului Qatar au oferit Republicii Moldova o donație de echipament medical în greutate de 3 tone și jumătate, transmite MOLDPRES.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a recepționat astăzi o donație de echipament din partea Qatarului. Este cea de a doua acțiune de ajutor umanitar pentru Republica Moldova, după ce în mai 2020, Qatarul a fost prima țară islamică care a oferit ajutor medical statului moldovean.

Echipamentul medical constă în dispozitive de respirație asistată, aparate de radiografie, mobile și fixe, aparate de ultrasonografie, etc.

Prezent la ceremonia de donare a echipamentului, Dumitru Socolan, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, a remarcat că gestul generos al autorităților de la Doha vine să sublinieze prietenia dintre cele două popoare. "Simbolistica acestui gest vine să sublinieze caracterul ascendent al relațiilor dintre cele două state. Este vorba de un dialog prietenos dintre Qatar și Moldova pe care dorim să îl aprofundăm", a spus Dumitru Socolan.

Ambasadorul Republicii Moldova la Doha, Victor Țvircun, a declarat că lotul de echipament medical oferit este rezultatul adresărilor conducerii statului moldovean către autoritățile de la Doha. "Partea moldoveană a propus autorităților din Qatar lista echipamentului medical de care au absolută nevoie instituțiile medicale moldovene", a spus Țvircun.

Autoritățile qatariene nu au făcut publică valoarea materială a echipamentului medical donat. Acestea au declarat că donația este un act de prietenie iar el nu este contabilizat în bani.

img21004086

img21004086

img21004086

img21004086

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!