ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful statului a efectuat o vizită de lucru la Florești

19:46 | 09.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 iun. /MOLDPRES/. Vizitele de lucru în teritoriu ale președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, au continuat astăzi în raionul Florești. Șefa statului a discutat cu primari, funcționari locali și raionali, lucrători din învățământ și ocrotirea sănătății, antreprenori și fermieri, dar și simpli angajați sau cetățeni, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Problemele raionului Florești sunt similare cu cele din alte regiuni ale țării. Antreprenorii vor să aibă acces la finanțare ieftină pentru afaceri și să nu fie hărțuiți de Fisc. Agricultorii sunt nemulțumiți de creșterea prețurilor la motorină și pasivitatea agențiilor publice ce trebuie să oprească înțelegerea de cartel. Medicii sunt obosiți și insuficienți, în raion nu ajung tinerii specialiști. Oamenii își doresc un stat care lucrează pentru cetățeni, își doresc locuri de muncă, venituri bune și siguranță în ziua de mâine în localitățile lor”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că oamenii cu care a vorbit la Florești înțeleg că avem nevoie de o schimbare profundă în justiție și în sistemul politic. „Astfel vom asigura distribuirea corectă a fondurilor de dezvoltare, dar vom putea accesa și fonduri externe pentru programe de dezvoltare a comunităților și de finanțare a afacerilor mici. În câteva luni de zile, situația în țara noastră poate fi schimbată. Republica Moldova are o șansă dacă are grijă de cetățenii săi”, a subliniat președintele.

După întâlnirile din orașul Florești, șefa statului a mers în localitatea Domulgeni, unde a discutat cu sătenii și primarul. Potrivit lor, satul are nevoie de sistem de canalizare, iar primarul vrea să finalizeze reparația grădiniței și și-ar dori o casă de cultură unde să poată activa ansamblul de dansuri pentru copii și ansamblul de muzică din localitate. „Oamenii de la Domulgeni sunt primitori și gospodari, țin la localitatea lor și vor să rămână în continuare acasă. Ei au nevoie de sprijin pentru a deschide noi afaceri cu locuri de muncă, pentru a accesa proiecte de dezvoltare locală și pentru a dezvolta potențialul turistic al comunității. Datoria noastră e să-i ajutăm”, a afirmat Maia Sandu.

foto: Președinție

img21004124

img21004124

img21004124

img21004124

img21004124

img21004124

img21004124

img21004124

img21004124

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!