ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul membrilor Consiliului Suprem al Magistraturii a scăzut

09:54 | 11.06.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. Consiliul Suprem al Magistraturii revine la componența numeric anterioară, adică la 12 persoane, transmite MOLDPRES.

Curtea Constituțională a declarat ieri neconstituționale prevederile din legea cu privire la CSM în partea ce ține de procedura de selectare de către Parlament a profesorilor de drept titulari, mai exact majorarea numărului de membri de la 12 la 15. „Se revigorează prevederile legii nr. 47 din 19 iulie 1996 cu privire la CSM în redactarea anterioară a legii nr. 193”, se arată în decizia judecătorilor constituționali.

Astfel, a fost anulată hotărârea Parlamentului prin care Elena Belei, Carolina Ciugureanu-Mihăiluță, Valentina Coptileț și Ion Crețu au fost numiți în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

În opinia legislatorilor, modul în care a fost modificată legea a reprezentat o interferență a puterii legislative în activitatea puterii judecătorești.

img21004157

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!