ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Un arbitru moldovean va oficia partidele de taekwondo de la Jocurile Olimpice din Tokyo

10:21 | 15.06.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 15 iun. /MOLDPRES/. Federația Internațională de Taekwondo WT (World Taekwondo) l-a desemnat pe arbitrul moldovean Ștefan Răileanu să oficieze partidele din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, transmite MOLDPRES.

Ştefan Răileanu a devenit astfel primul arbitru moldovean de taekwondo care a fost selectat pentru a activa la o ediție a Jocurilor Olimpice, el fiind și unicul referee care va reprezenta țara noastră la Olimpiada de la Tokyo 2020.

Potrivit lui Răileanu, participarea la Jocurile Olimpice este visul oricărui sportiv sau arbitru. „Participarea la Jocurile Olimpice este un vis nutrit de orice sportiv sau arbitru. Voi fi primul arbitru moldovean de taekwondo care va activa la o ediție a Jocurilor Olimpice. La Tokyo voi face totul ce-mi stă în puteri ca să-mi realizez potențialul și ca să fiu demn de încrederea acordată. Sper ca la această competiție de anvergură să mi se încredințeze arbitrarea unei finale, nu are importanță în ce categorie de greutate. Acest lucru ar încununa parcursul meu profesional!”, a declarat Ștefan Răileanu. 

Sportivul a câștigat în 2019 titlul Cel mai bun arbitru la Campionatul Mondial de taekwondo, desfășurat la Manchester, Marea Britanie.

Ștefan Răileanu este antrenor de taekwondo la Școala sportivă specializată din satul Sofia, raionul Drochia.

foto: APSM

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!