ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În raionul Ungheni au fost afectate de intemperie 65 ha de culturi agricole

11:45 | 16.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează că în urma ploilor înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova, în perioada 14-15 iunie, în mai multe raioane s-au înregistrat prejudicii, cel mai afectat este raionul Ungheni, transmite MOLDPRES.

În acest raion 65 de hectare de culturi agricole au fost distruse de intemperie, iar din cauza ploilor, 30 de localități din țară au rămas fără lumină.

Potrivit datelor oferite de salvatorii moldoveni, ploaia și grindina au devastat 4,6 hectare de livezi de prun, 29,4 hectare de porumb și 30 hectare de floarea-soarelui în localitatea Mănoilești, raionul Ungheni. Prejudicii au fost înregistrate și în localitatea Cazangic din raionul Leova. Acolo, în urma condițiilor meteorologice nefavorabile, au fost distruse circa 4 ha de pepene verde și 1,3 ha de floarea-soarelui.

În nordul țării averse cu grindină au afectat circa 2,7 ha de livadă de măr în satul Șeptelici din raionul Soroca, iar în localitatea Balanul Nou din Râșcani, grindina a distrus circa 8 ha cu roșii, castraveți și ardei.

Pe data de 15 iunie, din cauza condițiilor climaterice nefavorabile, furnizorii de energie electrică au raportat deconectări parțiale de energie electrică în 30 localități din 12 raioane, printre care se numără raioanele Dubăsari, Criuleni, Orhei, Ialoveni, Căușeni, Cahul, Soroca. Conform datelor recepționate de Inspectorat, la data de 16 iunie, către ora 06:00, toate localitățile au fost reconectate la energia electrică. 

Meteorologii informează că ploile torențiale vor continua în Republica Moldova până marți, 22 iunie.

img21004250

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!