ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În scuarul Mihai Eminescu din Chișinău a fost instalată sculptura Veronicăi Micle

13:27 | 17.06.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. O sculptură din bronz a Veronicăi Micle a fost inaugurată în Scuarul Mihai Eminescu din centrul Chișinăului, transmite MOLDPRES.

Lucrarea aparține artistului Veaceslav Jiglițchi. Autorul a mulțumit pentru încrederea acordată de municipalitate și a declarat că datorită acestei creații artistice „Eminescu nu va fi atât de singur”.

Pretorul sectorului centru al municipiului Chișinău, Pavel Rusu, a declarat în cadrul evenimentului că, în viitorul apropiat, în scuarul de pe strada Miorița va fi instalat un ansamblu sculptural care va purta același nume. “În acest moment, pe strada Miorița din capitală se execută lucrările de amenajare a scuarului. Acolo vom instala și ansamblul sculptural Miorița”, a spus pretorul.

img21004294

img21004294

img21004294

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!