ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost desemnaţi câştigătorii Concursului naţional ”Cel mai bun plan de afaceri”

12:24 | 18.06.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului în parteneriat cu cel al Educației, Culturii și Cercetării și AO Educație pentru Dezvoltare, cu suportul Centrului pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA), au organizat ieri cea de-a VIII-a ediție a Concursului național ”Cel mai bun plan de afaceri”, elaborat în cadrul disciplinei Bazele Antreprenoriatului, transmite MOLDPRES.

La concurs au fost înregistrate 97 planuri de afaceri, cu 14 mai mult decât în anul precedent. La etapa națională au fost prezentate și 15 planuri de afaceri din 15 instituții de învățământ profesional tehnic din țară.

Conform deciziei juriului, câștigătorii Concursului Național ”Cel mai bun plan de afaceri”, ediția a VIII-a sunt: Locul I - Veronica Dintiu de la Colegiul Tehnologic din Chișinău cu ideea de afaceri ”Confecționarea pungilor ECO cu dimensiune reglabilă din materiale textile”, profesor Angela Tarlev; Locul II - Irina Drelea de la Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul cu ideea de afaceri ”Creșterea și comercializarea germenilor”, profesor Violeta Guțuleac; Locul III - Elvira Constantinova de la Colegiul Tehnic Agricol din Svetlâi cu ideea de afaceri ”Cultivarea și comercializarea alunelor”, profesor Tatiana Sâpciu.

Ministerul Educației Culturii și Cercetării a stabilit următoarele premii pentru învingătorii în concurs: Locul 1 – 10 mii de lei; Locul 2 – 7 000 de lei şi Locul 3 – 5 000 de lei. La rândul său, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM) a acordat premii speciale în valoare  de trei mii de lei fiecare pentru patru participanți. Asociația Obștească Educație pentru Dezvoltare a venit cu un premiu special în valoare de 3 500 de lei, iar Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri a acordat patru premii speciale și anume patru telefoane moderne.  

Mențiuni speciale au obținut și profesorii care au demonstrat performanțe în pregătirea premianților la Concursurile Naționale în perioada 2014-2021. De asemenea, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării  a acordat diplome pentru instituțiile care au demonstrat performanțe în pregătirea și participarea elevilor la Concursurile Naționale în perioada 2014-2021: Centrul de Excelență în Industria Ușoară din mun. Chișinău Școala Profesională nr. 5 din Chișinău; Colegiul Național de Comerț, ASEM; Școala Profesională nr. 9 din Chișinău; Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul; Colegiul Tehnologic din Chișinău; Colegiul Tehnic Agricol Svetlâi.

foto: MADRM

img21004321

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!