ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANTA va recepționa din 24 iunie cererile pentru obținerea cartelei tahograf

14:52 | 23.06.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a anunțat că din 24 iunie va recepționa și accepta spre procesare cererile pentru perfectarea și obținerea cartelei tahograf a conducătorului auto, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, recepționarea se va face a doua zi după ce au fost finalizate cursurile de calificare și susținută proba cu calificativul “admis” pentru perfectarea și eliberarea certificatului de competență profesională a șoferilor, la Centrele de instruire, perfecționare şi atestare profesională, cu condiția că ultimii prezintă în termenii stabiliți informația către Agenție.

Decizia ANTA vine ca urmare a examinării unui demers al Asociației Internaționale a Transportatorilor Auto din Republica Moldova, adresat la începutul lunii iunie. Acesta se referea la depunerea și procesarea cererilor de obținere a cartelei tahograf a conducătorului auto și optimizarea timpului de perfectare, în cazurile în care solicitantul a finalizat cursurile de calificare și susținut proba cu calificativul “admis” pentru perfectarea și eliberarea certificatului de competență profesională a conducătorului auto în condițiile stabilite de Codul Transporturilor Rutiere.

Un tahograf este un dispozitiv în transporturile rutiere care înregistrează viteza autovehiculului, permițând verificarea respectării, de către conducătorul auto, a timpului de odihnă și de lucru, precum și a restricțiilor de viteză.

foto: cyberspaceandtime.com

img21004469

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!