ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova a fost lansată campania turistică „Fii Oaspetele Nostru din nou!”

12:07 | 24.06.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/.  „Fii Oaspetele Nostru, din nou!” - cu acest mesaj antreprenorii din industria turismului  au lansat o  nouă acţiune de promovare turistică, după  perioada pandemică. Noua campanie este o continuare a eforturilor de promovare a potențialului turistic al Republicii Moldova, desfășurate între 2015-2021 de Proiectul de Competitivitate din Moldova finanțat de  Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Guvernele Suediei și  Marii Britanii, în colaborare cu Asociația Națională pentru Turism Intern și Receptor (ANTRIM),  transmite MOLDPRES.

Potrivit ANTRIM, criza cauzată de virusul Covid-19 a afectat dramatic sectorul turismului. Restricțiile de călătorie au provocat o scădere fără precedent a numărului de turiști internaționali la nivel mondial și pierderi de venituri globale de 1,3 trilioane de dolari. În Republica Moldova, pierderea totală a veniturilor din industria turismului este estimată la aproximativ 350 de milioane de dolari.

„Chiar și așa, gospodarii noști: agro-pensiuni, crame, organizatori de experiențe turistice, ghizi de turism, restaurante și hotele, operatori de turism nu au stat locului și au folosit acest timp pentru a renova facilitățile de primire a turiștilor, a crea noi camere de cazare, mai multe terase, noi trasee de drumeție, au cumpărat biciclete, kayak-uri noi, au construit piscine și toți au pus ceva bun deoparte în beci și cămară, pentru oaspeții care sunt așteptați. Iar proverbul locului spune că „Oaspeții vin dacă sunt așteptați!”. De aceea, noua campanie este un omagiu adus oamenilor din domeniul turismului și curajului acestora, ei fiind cei care vor relansa turismul în Moldova”, a opinat Diana Lazăr, vicedirectorul Proiectului de Competitivitate din Moldova  finanțat de USAID, Guvernul Suediei și al Marii Britanii.

Campania a fost lansată la mijlocul lunii iunie cu un spot video „care cuprinde optimismul și bucuria revederii cu turiștii multașteptați, dar și cu moldovenii de oriunde și vecinii din proximitate”. „Protagoniștii campaniei sunt chiar gazdele pensiunilor rurale și ale vinăriilor, care au primit mii de turiști de-a lungul anilor, ducându-ne vestea peste mări și țări, și care sunt gata să își deschidă ușile din nou cu o ofertă autentică și plină de suflet. Printre locațiile filmate se includ: Hanul lui Hanganu din Lalova, Eco-Resort Butuceni din Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi, Galeriile subterane Mileștii Mici, agro-pensiunea Gagauz Sofrasi din Congaz, Vinăria Poiana din Ulmu, Muzeul satului Văleni, Kayaking Tours de la Vadul lui Vodă, Lacul Beleu din Rezervația Prutului de Jos și altele”, conform ANTRIM.

„ANTRIM anunță relansarea turismului în Moldova și invită vizitatorii să descopere ofertele de turism moldovenești, în condiții de maximă siguranță, majoritatea locațiilor turistice deja implementează standardul internațional „Safe Travel”(Călătorii în siguranță), implementat în Moldova de ANTRIM sub acreditarea Consiliului global pentru călătorii și Turism (WTTC). Cu această campanie țintim spre revigorarea turismului intern, turiștii din proximitate, din România, Ucraina, Polonia, dar și sensibilizarea turiștilor care au vizitat Moldova și care ar putea reveni sau pot promova destinația în rețelele sociale”, a conchis Victoria Bucătaru, director executiv ANTRIM.

Campania “Fii Oaspetele Nostru, din nou” este produsă de o echipă tânără de oameni de creație, fiind un demers de susținere reciprocă între industriile țării, pentru a păstra valoarea și talentul acasă și dezvoltarea durabilă a Moldovei. Coloana sonoră este în interpretarea trupei „Trigon”, care își marchează 20 ani de activitate, iar portul popular din clip celebrează sărbătoarea internațională a iei marcată pe 24 iunie. Clipul va fi tradus în limbile de circulație internațională: engleză, ucraineană, poloneză, italiana, rusă etc. și va fi promovat cu precădere în mediul online.

foto: ANTRIM 

img21004492

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!