ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți antreprenori începători în agricultură vor fi finanțați de stat

10:02 | 25.06.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 25 iun. /MOLDPRES/. Patruzeci şi cinci de antreprenori începători vor beneficia de suportul statului pentru a-și lansa o afacere (proiecte start-up) în agricultură. Aceștia au depus proiecte ce prevăd investiții în agricultură în valoare de circa 40 milioane de lei și care vor genera peste 80 de locuri noi de muncă, conform rezultatelor preliminare ale apelului VII privind lansarea proiectelor strat-up în agricultură, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, pentru dezvoltarea acestor start-up-uri, statul va oferi circa 26 de milioane de lei, din Fondul National de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural.

„În acest context, 24 de proiecte vor fi lansate și gestionate de femei, iar alte 21 de tineri fermieri. Sunt proiecte ce vizează înființarea/modernizarea plantațiilor multianuale, iar drept rezultat vor fi înființate 32,7 ha de plantații pomicole (prun, cireș, vișin, piersic, măr), plantații nucifere – 79,2 ha (alun și nuc), plantații viticole – 6,8 ha, culturi aromatice – 5,9 ha (levănțică) și arbuști fructiferi (mur, zmeur și coacăză) – 3,8 ha (în total circa 128 ha de plantații multianuale)”, indică Agenția pentru Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA).

De asemenea, în cadrul apelului, au fost depuse și proiecte în sectorul zootehnic și se referă la înființarea fermelor apicole, înființarea/modernizarea fermelor de bovine, ovine și suine.

Finanțarea start-up-urilor prin mecanismul ”subvenții în avans” are drept scop furnizarea de noi oportunități tinerilor fermieri și femeilor care doresc să își dezvolte o afacere în agricultură.

foto: agrointel.ro

img21004523

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!