ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 12,7% din populația țării a fost imunizată împotriva COVID-19

12:21 | 29.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 29 iun. /MOLDPRES/. Rata de vaccinare împotriva COVID-19 a ajuns la 12,7% și a atins pragul de 700.000 de doze administrate de la începutul campaniei de imunizare. Datele au fost prezentate astăzi de  către conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale /MSMPS/ în cadrul conferinței de presă săptămânale. Totodată, responsabilii au anunțat că au fost transmise mai multe probe la un laborator din Germania pentru a vedea dacă în țara noastră a ajuns varianta indiană a virusului, comunică MOLDPRES.

Secretarul de stat al MSMPS, Igor Curov, a îndemnat populația să meargă la vaccinare, mai ales în contextul în care s-a observat o creștere a cazurilor de infectare în unele țări. “Precizăm că vaccinurile împotriva COVID-19 sunt eficiente și pentru tulpina Delta. Avem dovezi că pacienții vaccinați nu au avut nevoie de spitalizare sau internare în secția de terapie intensivă. Republica Moldova are numărul necesar de vaccinuri în stoc pentru imunizarea tuturor cetățenilor. Toate serurile sunt sigure și eficiente și vă îndemnăm să vă imunizați cât mai curând pentru a preveni un alt val de infectări”, a spus oficialul.

Conform datelor prezentate de autorități, peste 84,5% din lucrătorii medicali au fost vaccinați împotriva COVID-19, ceea ce a contribuit la scăderea cu 90% a ratei de morbiditate în rândul acestora. În total, până în prezent, au fost raportate 1.425 de reacții adverse, dintre care 93,3% cu forme ușoare și 6,7% cu forme moderate.

Din numărul total de persoane vaccinate, 47% sunt femei și 53% bărbați.

Republica Moldova a recepționat până în prezent 1.096.790 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Doritorii de a se imuniza se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.

img21004618

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!