ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va primi un grant de 19 mln de dolari din partea Guvernului Japoniei

14:19 | 30.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 iun. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri s-a întrunit astăzi în ședință. Membrii Executivului au aprobat proiectul de Hotărâre care prevede inițierea negocierilor și aprobarea Acordului de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și cel al Japoniei, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Proiectul de asistență prevede oferirea mijloacelor financiare în valoare de 19 milioane de dolari, grant nerambursabil, pentru îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor. Așadar, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va beneficia de 10 autoscări și 9 autospeciale de intervenție la incendii și descarcerare, iar salvatorii și pompierii vor beneficia de instruiri.

„Sper că acest grant atât de generos, oferit de Guvernul Japoniei, va ajuta la consolidarea tehnico-materială a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și a MAI în general. Să utilizați la maxim acest ajutor oferit țării noastre”, a declarat prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.

foto: Guvern

img21004655

img21004655

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!