ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost înregistrați alți 361 de observatori naționali și internaționali pentru alegerile din 11 iulie

16:02 | 02.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 2 iul. /MOLDPRES/. Cu o zi înaintea expirării termenului legal de înregistrare a observatorilor electorali, Comisia Electorală Centrală a acreditat noi observatori naționali și internaționali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent, transmite MOLDPRES.

Membrii autorității electorale centrale au acreditat în ședința de astăzi 361 de observatori naționali și internaționali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Aceștia reprezintă Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (OSCE/BIDDO), Ambasada Republicii Italiene în Republica Moldova, Asociația obștească Centrul de Consultanță și Educație Civică, Asociația obștească „Asociația pentru siguranța urbană și mediere”, Blocul electoral „RENATO USATÎI”, Asociația obștească „Promo-LEX”, Ambasada Republicii Turcia la Chișinău, Comisia Electorală Centrală a Georgiei, Consiliul Adunării Interparlamentare a statelor-membre ale CSI, Misiunea de observare a Comunității Statelor Independente (CSI), Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, Organizația Internațională a Francofoniei și Ambasada Republicii Lituania în Republica Moldova.

Până în prezent, pentru observarea scrutinului din 11 iulie curent, CEC a acreditat 2 221  observatori, dintre care 1 648 observatori naționali și 573 observatori internaționali.

Termenul limită de depunere a cererilor privind acreditarea în calitate de observator pentru alegerile parlamentare anticipate expiră la 3 iulie.

img21004742

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!