ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cercetătorii moldoveni vor lucra la crearea de noi soiuri și hibrizi rezistenți la condiții nefavorabile

08:36 | 03.07.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 3 iul. /MOLDPRES/. Cercetătorii moldoveni vor conlucra cu colegii din țările vecine în vederea elaborării unor sisteme alternative de agricultură și la crearea de noi soiuri și hibrizi. La acest deziderat s-a ajuns în cadrul unei conferințe internaționale cu genericul „Direcțiile de modernizare a cercetărilor ameliorative și tehnologice la culturile cerealiere și leguminoase”, desfășurate online, comunică MOLDPRES.

Directorul Institutului de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecţia”, Boris Boincean, a precizat în cadrul conferinței că se va aprofunda colaborarea cu colegii cercetători din țările vecine, dar și din UE. Provocarea principală pentru agricultură rămâne însă creșterea rezilienței la încălzirea globală, care va continua şi în următorii cel puţin 20-30 de ani.

Astfel, scopul general al cercetătorilor este de a identifica soluții pentru reducerea cheltuielilor şi a riscurilor în scopul majorării competitivității agriculturii. 

Participanții la eveniment au accentuat că este necesară aprofundarea cercetărilor în domeniul ameliorării culturilor cerealiere şi leguminoase de câmp în vederea creării unor noi soiuri şi hibrizi cu potențial de producție înalt, adaptate la condițiile nefavorabile ale mediului ambiant, dar şi perfecționarea tehnologiilor de cultivare.

Cercetătorii au propus elaborarea unor sisteme alternative de agricultură, inclusiv tranziția la producerea ecologică.

foto: agrobiznes.md

img21004737

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!