ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un concert de lansare a Orchestrei municipale Camerata va avea loc în capitală

17:30 | 06.07.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. Direcția Cultură a Consiliului municipal organizează Concertul de lansare a Orchestrei municipale Camerata Chișinău, informează MOLDPRES

Evenimentul are drept scop promovarea tezaurului artistic autohton. Noua formație este condusă de Mihai Amihalachioaie.

Potrivit unui comunicat al instituției, concertul este dedicat aniversării a 585-a a primei atestări documentare a orașului Chișinău, și va avea loc joi, 8 iulie, ora 18.00, în incinta Teatrului Național „Mihai Eminescu”.

Solicitată de agenție, șefa Direcției Cultură a Consiliului municipal Chișinău, Valentina Volontir, a menționat că în subordinea instituției activează 14 colective artistice, între care Orchestra de muzică populară a Fraților Advahov, Ansamblul etnofolcloric ”Plăieșii”, condus de Nicolae Gribincea, Orchestra municipală de cameră (conducător - Vladimir Andrian), Formația Ethno Jazz ”TRIGON” (conducător - Anatolie Ștefăneț) ș.a.

img21004830

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!