ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În școlile din municipiul Chișinău mai sunt libere aproape 4 000 de locuri în clasa întâi

11:34 | 08.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 8 iul. /MOLDPRES/. În municipiul Chișinău va începe în curând cea de a doua etapă de înscriere a copiilor în clasa întâi, transmite MOLDPRES

Potrivit Direcției Generale Educație Tineret și Sport, înscrierea va avea loc în perioada 14 iulie-30 august, prin intermediul platformei online escoala.chisinau.md. După prima etapă de înscriere a copiilor la școală au mai rămas libere 3 868 de locuri.

Etapa a II-a este valabilă pentru: copiii care urmează să fie înscriși în clasa I cu profil, în alte districte școlare pe locurile rămase libere; copiii din districtul școlar corespunzător, care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar și n-au reușit să fie înscriși; copiii care urmează să fie înscriși în instituțiile din alte districte școlare, în funcție de locurile rămase disponibile.

Lista finală a copiilor admiși în clasa I urmează să fie afișată pe site-ul fiecărei instituţii de învăţământ până la 30 august.

Până în prezent, potrivit informației oferite de municipalitatea Chișinău, un număr de 5 420 de copii au fost înscriși în clasa întâi în cadrul a 141 de instituții de învățământ publice și private.

foto: agora.md

img21004877

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!