ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Fiscal a aprobat Programul de dezvoltare strategică pentru anii 2021-2023

09:49 | 13.07.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat /SFS/ a aprobat Programul de dezvoltare strategică pentru anii 2021-2023, transmite MOLDPRES. 

Acesta a fost elaborat în conformitate cu mai multe hotărâri de Guvern şi consultat cu experții de asistență externă din cadrul Trezoreriei SUA și a Agenției Fiscale Suedeze, obiecțiile și comentariile făcute fiind luate în considerare la elaborarea proiectului final.

SFS a identificat și și-a propus patru obiective generale de dezvoltare pentru anii 2021 – 2023: dezvoltarea instituțională; consolidarea procesului de deservire și evidență a contribuabililor; consolidarea managementului conformării voluntare și forțate; modernizarea tehnologiilor informaționale.

Măsurile incluse în Program vor avea nu doar impact fiscal, ci și administrativ, economic, de mediu, social, precum: creșterea gradului de conformare voluntară a contribuabililor; creșterea veniturilor fiscale administrate de Serviciul Fiscal de Stat; nivel înalt de disciplină fiscală în rândul contribuabililor; previzibilitate în politica fiscală; nivel ridicat de transparență în activitate; grad de încredere sporit al mediului de afaceri și cetățenilor în instituția fiscală; nivel ridicat de răspuns la necesitățile persoanelor cu dizabilități; management instituțional performant și eficient; capacități informaționale care să răspundă și să corespundă cererilor contribuabililor etc.

Unele din cele mai importante măsuri se referă la centralizarea și concentrarea subdiviziunilor SFS într-un sediu unic; dezvoltarea paginii web a SFS www.sfs.md prin integrarea tuturor serviciilor electronice și sistarea paginii web www.servicii.fisc.md; elaborarea mecanismului de gestionare, declarare, achitare a obligațiilor fiscale prin intermediul unei aplicații mobile; eficientizarea și consolidarea controlului fiscal la persoanele fizice prin metode și din surse indirecte; desfășurarea acțiunilor de conformare fiscală pe segmentele cu risc sporit: salariu în plic, transport auto de pasageri, comerț online.

foto: evenimentul.md

img21005015

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!