ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Obligațiunile emise de municipalitatea Chișinău vor fi plasate de către o bancă comercială

11:25 | 15.07.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 15 iul. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău și Moldova-Agroindbank au semnat un contract de prestare a serviciilor de intermediere la subscrierea/plasarea emisiunii de obligațiuni municipale, transmite MOLDPRES.

Banca comercială a câștigat concursul demarat de Primăria municipiului Chișinău privind intermedierea emiterii de obligațiuni municipale pentru finanțarea alternativă a proiectelor municipalității.

Astfel, instituția bancară va asigura suportul necesar pentru dezvoltarea mecanismului de finanțare prin emisiunea de valori mobiliare, care va oferi posibilitatea atragerii investitorilor prin intermediul pieței de capital, precum și diversificarea instrumentelor de investire în condiții de maximă transparență.

Potrivit edilului capitalei, Ion Ceban, în urma semnării contractului, a fost dat startul procesului de elaborare a prospectului, serviciilor de intermediere la subscrierea și plasamentul obligațiunilor municipale. „În urma acestui proces, investitorii vor avea un interes sporit și o siguranță că banii vor fi direcționați pentru procurarea transportului public pentru capitală”, a declarat Ceban.

Obligațiunile municipale reprezintă valori mobiliare emise de orașe sau alte forme administrativ-teritoriale locale. Autoritățile locale pot realiza emisiuni de obligațiuni municipale pentru investiții capitale sau refinanțarea unei datorii pe termen lung contractată anterior, de asemenea, pentru investiții capitale.

foto: facebook.com

img21005094

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!