ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Universitatea de Medicină organizează un nou maraton de imunizare

12:38 | 15.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 iul. /MOLDPRES/. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” va organiza în acest weekend cel de-al treilea maraton universitar de imunizare împotriva COVID-19 cu genericul „De la student la student”. În cadrul evenimentului va fi administrat rapelul cu serul AstraZeneca, iar doritorii se vor putea vaccina cu Johnson & Johnson, comunică MOLDPRES. 

Potrivit Serviciului de presă al USMF, toate persoanele imunizate cu AstraZeneca la prima etapă a maratonului (21-23 mai) urmează să se prezinte, fără programare prealabilă, în ziua de duminică, între orele 08.00-18.00, cu buletinul de identitate și certificatul primit la administrarea primei doze de AstraZeneca. Totodată, doritorii se vor putea vaccina cu Johnson & Johnson.

Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare, în Complexul Sociocultural Universitar (str. Nicolae Testemițanu, 25) vor fi organizate șase fluxuri de imunizare: patru pentru AstraZeneca și două – Johnson & Johnson.

Acțiunea este organizată în parteneriat cu Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu suportul Consiliului rectorilor din Republica Moldova.

Vaccinul Johnson & Johnson, produs de o companie americană, se administrează intramuscular cu o singură doză și este recomandat persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani. În urma studiilor clinice, s-a constatat o eficacitate de 66,3% împotriva tuturor formelor de boală și 100% împotriva spitalizării cauzate de COVID-19.

foto: USMF

img21005100

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!