ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Certificatele de vaccinare COVID-19 pot fi obținute on-line

12:16 | 21.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Platforma certificate-covid.gov.md, care generează certificatele de vaccinare, a fost lansată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale /MSMPS/, comunică MOLDPRES.

Potrivit conducerii MSMPS, documentul este gratuit și poate fi descărcat on-line începând de astăzi.

„Am reușit dezvoltarea platformei și certificatului cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și Serviciului Tehnologiei, Informației și Securitate Cibernetică. Conform cerințelor internaționale de creștere a mobilității persoanelor, au fost întreprinse toate acțiunile pentru a facilita călătoria între state. În continuare, pe cale diplomatică, suntem în comunicare cu privire la acestea. Certificatele de vaccinare deja conțin două identificatoare de tip QR cod și sunt emise în trei limbi și poate fi descărcat din Sistemul informațional al Registrului de vaccinare electronic”, a spus în cadrul unei conferințe de presă secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.

Certificatul de vaccinare este întocmit în limbile română, rusă și engleză. Pentru a asigura un nivel sporit de securitate a datelor prezentate în certificat, se aplică QR cod, semnătura și ștampila.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost imunizate anti-COVID, 892293 de persoane.

img21005255

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!