ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mult de jumătate din drumul de centură al capitalei a fost reabilitată

10:40 | 22.07.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), în urma unei întâlniri cu antreprenorul, au stabilit etapa de derulare a lucrărilor de reabilitare a unui segment cu o lungime de 6,5 km al drumului de centură al municipiului Chișinău. Părţile au constatat că proiectul a fost îndeplinit în proporţie de peste 55%, transmite MOLDPRES.

În prezent, antreprenorul execută lucrări de terasamente, frezare a asfaltului existent, așternere a stratului din binder și a celui reciclat, cât și lucrări de construcție a podețelor. Proiectul privind reabilitarea segmentului drumului de centură cu patru benzi de circulație prevede reconstrucția sistemului rutier existent, instalarea a circa 90 de indicatoare rutiere, construcția a două intersecții cu sens giratoriu, reabilitarea a cinci podețe existente și construcția a cinci podețe noi.

„Tronsonul drumului de centură M2 este situat la circa 10 km vest de Chișinău. Proiectul are ca obiectiv reducerea fluxului de transport de mare tonaj, care tranzitează în prezent intravilanul capitalei, reducerea ambuteiajelor, asigurarea circulației rutiere, precum și diminuarea poluării aerului din oraș”, potrivit directorului general interimar al ASD, Veaceslav Potop.

Lucrările de reabilitare a sectorului de drum înregistrează un progres de 55% și urmează a fi finalizate către sfârșitul anului curent. Pentru realizarea acestui proiect, Banca Europeană de Investiții a acordat Guvernului Republicii Moldova un împrumut de peste 9,9 milioane euro.

foto: ASD

img21005284

img21005284

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!