ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Ultima săptămână din iulie va fi caniculară

15:14 | 26.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat până la finele lunii iulie Cod galben de caniculă, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, la sfârşitul lunii, până la 1 august, ţara va fi cuprinsă de arşiţă, iar pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge 35 grade Celsius. 

În acest context, medicii atenţionează în special persoanele în vârstă, femeile însărcinate, copiii şi pacienţii cu maladii cardiovasculare şi respiratorii, alergicii să evite expunerea la soare, să opteze pentru haine deschise, de preferat din pânză naturală, să-şi acopere capul şi să aibă grijă de hidratare. 

„Evitaţi deplasările în perioadele de vârf ale caniculei (orele 11-18.00). Dacă este necesar să vă deplasaţi în afara locuinţei, este de preferat să o faceţi fie dimineaţa devreme, fie seara. Deplasaţi-vă pe la umbră şi evitaţi pe cât e posibil expunerea în plin soare, folosiţi îmbrăcăminte uşoară, subţire din ţesături naturale în culori deschise precum şi mijloace de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare). Este bine să aveţi la îndemână lichide (apă)”, indică SHS.

Conform meteorologilor, ploile ar putea reveni de joi, 29 iulie, preponderent în regiunea de nord a ţării. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!