ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În țară sunt active avertizări de instabilitate atmosferică şi caniculă

13:33 | 29.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat pe parcursul zilei de astăzi Cod Galben de instabilitate atmosferică, transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, până mâine se prevăd descărcări electrice, izolat averse puternice (15-20 mm pe metru pătrat) însoțite de vijelie, vânt până la 15-20 metri pe secundă și grindină.

Totodată, până pe 1 august, în ţară se menţine Cod Galben de caniculă, iar mercurul termometrelor va ajunge până la 35 de grade, ziua, şi până la 23 de grade - noaptea.

În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sunt potențial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creșteri de debite şi niveluri în râuri şi râulețe etc.) sunt obișnuite pentru teritoriul țării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice.

foto: wkbn.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!