ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Codul galben de caniculă a fost prelungit până pe 2 august

15:15 | 30.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit până luni, 2 august, inclusiv, Codul galben de caniculă, transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, în acest interval, pe arii extinse, temperatura maximă a aerului va atinge 35°C. Noaptea mercurul termometrelor va ajunge la 23 de grade Celsius.

În această perioadă, sunt posibile şi ploi cu descărcări electrice. Precipitații se așteaptă preponderent în nordul ţării.

Odată cu emiterea Codului galben de caniculă, autoritățile au atenționat populația, în special persoanele în etate, femeile însărcinate, pacienții cu maladii cardiovasculare, ale aparatului respirator şi alergicii să dea dovadă de prudență şi să evite aflarea la soare. 

În caz de Cod galben, condiţiile vremii sunt potențial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creșteri de debite şi niveluri în râuri şi râulețe etc.) sunt obișnuite pentru teritoriul țării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice.

foto: Facebook

img21005526

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!