ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Candidatul desemnat pentru funcția de premier a prezentat lista viitorului Guvern

16:25 | 03.08.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 3 aug. /MOLDPRES/. Candidatul desemnat la funcția de premier, Natalia Gavrilița a anunțat astăzi lista viitorului Cabinet de Miniștri, comunică MOLDPRES.

În componenţa echipei guvernamentale, care urmează să solicite vot de încredere Parlamentului vineri, 6 august, sunt mai multe nume cunoscute - este vorba de foşti miniştri din Guvernul condus de Maia Sandu, dar și membri din echipa Partidului Acțiune și Solidaritate. Principala noutate ține de mărirea numărului de ministere de la nouă la 14.

Astfel, alături de Natalia Gavrilița din Cabinetul de Miniștrii fac parte: Vladislav Kulminski, viceprim-ministru pentru Reintegrare, Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției, Ala Nemerenco, ministrul Sănătății, Anatolie Nosatîi, ministrul Apărării, Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii, Anatolie Topală, ministrul Educației, Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Sergiu Gaibu, ministrul Economiei, Dumitru Budianschi, ministrul Finanțelor, Sergiu Prodan - ministrul Culturii, Iuliana Cantaragiu, ministrul Mediului, Iurie Țurcanu, Digitalizare, Viorel Gherciu, ministrul Agriculturii și Marcel Spătaru - ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Amintim că din cele 16 ministere existente în 2017 au rămas nouă, fiind lichidate sau reorganizate mai multe instituții și agenții subordonate acestora.

Atunci, Ministerul Economiei, cel al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor și al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor au fuzionat într-o nouă entitate - Ministerul Economiei și Infrastructurii.

De asemenea, a fost creat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) prin comasarea Ministerului Sănătății cu cel al Muncii, Protecției Sociale și Familiei, precum și cu Centrul Național de Management în Sănătate.

foto: MOLDPRES

img21005606

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!