ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ploile din prima săptămână de august au afectat 20 de sectoare de drum

17:45 | 06.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 6 aug. /MOLDPRES/. Ploile abundente, înregistrate în perioada 2-6 august, au afectat mai multe sectoare de drum din raioanele Sângerei, Fălești, Orhei, Glodeni, Călărași, Ungheni, Căușeni, Cimișlia, Briceni, Ocnița, Ialoveni, Florești, Soroca, Strășeni, Cahul, Basarabeasca, Comrat, precum și din municipiul Chișinău, transmite MOLDPRES cu referire la Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD).

Potrivit instituţiei, partea carosabilă, acostamentul, șanțurile de evacuare a apelor și podețele a 20 de segmente de drum au fost înnămolite.

Totodată, vântul puternic a doborât mai mulți arbori. Conducerea Administrației de Stat a Drumurilor a dispus unităților teritoriale SA "Drumuri” să execute lucrări de curățire a drumurilor, podețelor și a șanțurilor, cât și de evacuare a crengilor de pe acostamentele și părțile carosabile ale sectoarelor de drum afectate.

De asemenea, a fost dispusă evaluarea pagubelor cauzate de ploi. În procesul de curățire și deblocare a drumurilor publice naționale au fost antrenate 46 de utilaje speciale și implicați 107 muncitori rutieri.

foto: ASD 

img21005701

img21005701

img21005701

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!