ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Premier Energy” a modificat facturile la energie electrică

12:39 | 10.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. ÎCS „Premier Energy” SRL a lansat un nou design al facturilor de energie electrică pentru consumatorii casnici și noncasnici. Începând cu data de 10 august, consumatorii vor primi factura cu un alt aspect vizual, transmite MOLDPRES.

„Noul format permite consumatorilor să consulte toate informațiile obligatorii în conformitate cu reglementările în vigoare cu privire la energia electrică, date utile despre modalitățile de achitare, recepționarea facturii prin email, opțiunile Cabinetului personal, precum și o serie de recomandări despre eficiența energetică și securitatea electrică”, indică un comunicat al ÎCS „Premier Energy” SRL.

Consumatorul poate analiza graficul consumului de energie electrică pentru ultimele 12 luni, atât consumul real în kW, cât și cel mediu echivalent în kWh. Totodată, se prezintă tabelul cu numărul contorului, tipul de consum, indicațiile precedente și cele actuale ale contorului, numărul de kilowați consumați, modul de citire al contorului (real sau estimativ), tariful reglementat per kilowatt/oră, conform ultimei aprobări a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

În luna august, consumatorii vor găsi în partea de jos a facturii un mesaj informativ despre lansarea noului format al facturii. "Întrucât Premier Energy promovează activ consumul responsabil al resurselor energetice și protecția mediului înconjurător, pe prima pagină a facturii, ulterior, vor fi prezentate un șir de sugestii de reducere a consumului de energie, care pot fi şi o sursă de economie de bani”, precizează furnizorul.

„Pe verso-ul facturii consumatorii pot consulta datele de contact ale furnizorului de energie pentru a clarifica orice întrebare cu privire la semnarea, reperfectarea contractului de furnizare, calcularea sau recalcularea facturii, dar și datele de contact ale operatorului de distribuție, care le vor fi utile consumatorilor în cazul racordării unui nou punct de consum, pentru servicii de proiectare și montare a rețelelor, verificarea contorului sau eventuale deranjamente în rețea”, conform sursei citate.

În factură au fost incluse două grafice care prezintă componentele prețului mediu pentru energia electrică și structura totală a surselor utilizate în anul precedent. Totodată, consumatorii pot găsi informații utile despre modalitățile de plată, recepționarea facturii prin email, înregistrarea în Cabinetul personal de pe pagina www.premierenergy.md, alte aspecte importante în relația cu furnizorul de energie electrică.

Foto: Premier Energy

img21005782

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!