ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cabinetul de miniștri a alocat circa 960 mii de lei pentru susținerea inițiativelor de tineret la nivel local

17:27 | 12.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, alocarea a 960 mii de lei din bugetul de stat pentru susținerea programelor raionale și municipale de granturi, destinate organizațiilor de tineret și grupurilor de inițiativă ale tinerilor. Proiectul vine în contextul Zilei Internaționale a Tineretului, marcate astăzi, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Guvernului, proiectul are drept scop sporirea nivelului de activism civic, dezvoltarea abilităților antreprenoriale în rândul tinerilor, promovarea activității de voluntariat ș.a. Banii vor fi distribuiți consiliilor locale de tineret din Chișinău, Bălți, Anenii Noi, Cahul, Criuleni, Edineț, Fălești, Florești, Nisporeni, Ocnița, Orhei, Râșcani, Sângerei, Soroca și Ungheni.

Repartizarea resurselor financiare se va face în conformitate cu acordurile de parteneriat încheiate între Ministerul Educației și Cercetării și autoritățile publice locale.

În Legea bugetului de stat pentru 2021 sunt prevăzute, în total, 1,5 milioane de lei pentru susținerea programelor raionale și municipale de granturi pentru inițiativele tinerilor la nivel local.

Foto: Guvern

img21005864

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!