ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Tabăra „Dă sens banilor” a ajuns în peste 80 de localități din Republica Moldova

10:51 | 19.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 19 aug. /MOLDPRES/. Cea de-a doua ediție a Taberei de educație financiară „Dă sens banilor”, organizată de Banca Națională a Moldovei (BNM) și Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în perioada 9-13 august , a reușit să adune sute de participanți din peste 80 de localități din Republica Moldova. Evenimentul s-a desfășurat online, oferindu-le șanse egale de participare persoanelor cu diferite vârste, ocupații și reședințe, transmite MOLDPRES.

Participanții ediției a doua a acestei Tabere sunt elevi, studenți și tineri angajați, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, iar cei mai mulți dintre ei sunt din raioanele și municipiile: Cahul, Chișinău, Ialoveni, Fălești, Orhei, Rezina, Soroca, Ștefan Vodă, Ungheni ș.a.
 
Timp de cinci zile, participanții au fost instruiți de către opt formatori - angajați ai Băncii Naționale a Moldovei și ai Centrului Analitic Independent „Expert-Grup”. Participanții au acumulat cunoștințe legate de sistemul financiar național, instrumente de investire și creditare, plăți fără numerar și comerț online, care le vor ajuta la o mai bună gestionare a bugetelor personale și/sau ale familiei.
 
În ultima zi a Taberei de educație financiară 2021, participanții au făcut un tur virtual al Băncii Naționale, iar apoi și-au testat în timp real cunoștințele acumulate pe parcursul săptămânii în cadrul unui concurs virtual. Zece dintre cei peste o sută de participanți, care au acumulat punctaj maxim la acest concurs, sunt premiați de către BNM și „Expert-Grup” cu seturi de monetărie și monede comemorative.

Tabăra de educație financiară este organizată al doilea an consecutiv în cadrul Proiectului de educație financiară „Dă sens banilor”, lansat de Banca Națională a Moldovei și Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” în anul 2019. Proiectul a fost inițiat cu scopul de a spori nivelul de înțelegere a principalelor concepte și produse financiare în rândul tinerilor, astfel încât, ajunși în fața unor situații cu impact financiar, aceștia să ia decizii corecte în gestionarea propriilor venituri.

Foto: BNM

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!