ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

MAEIE continuă eforturile de evacuare a cetățenilor moldoveni din Afganistan

10:03 | 20.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 aug. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene continuă eforturile diplomatice pentru evacuarea cetățenilor Republicii Moldova din Afganistan, contractați de ONU, cu ajutorul aeronavei militare de transport a Forțelor Aeriene Române, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al MAEIE.

Responsabilii din cadrul MAEIE sunt în contact permanent cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe al României pentru coordonarea acțiunilor ce se impun.

Din cauza condițiilor de securitate deosebit de dificile și periculoase din Kabul, accesul cetățenilor spre aeroport nu a putut fi realizat până la acest moment. Partea română a informat că aeronava Forțelor Aeriene Române va staționa în perioada următoare la Islamabad, Pakistan, fiind pregătită să se deplaseze din nou la Kabul pentru evacuarea cetățenilor, inclusiv a celor din Republica Moldova, atunci când tranzitul spre aeroport va fi posibil.

Cetățenii moldoveni se află într-o locație sigură. MAEIE evaluează permanent, împreună cu partenerii internaționali, evoluția situației din Afganistan.

Foto: MAEIE

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!