ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șase sportivi moldoveni participă la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

10:32 | 20.08.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 20 aug. /MOLDPRES/. Republica Moldova va fi reprezentată de șase sportivi la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, transmite MOLDPRES.

Sportivii Oleg Creţul şi Ion Basoc (judo), Vladimir Butucea și Oxana Spătaru (atletism), Denis Raiul şi Larisa Marinencova (powerlifting) sunt cei care s-au calificat pentru a participa la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, care se vor desfășura în perioada 24 august - 5 septembrie.

Cel mai bun rezultat înregistrat de sportivii paralimpici îi aparține judocanului Oleg Crețul, care a ocupat locul cinci la Campionatul Mondial pentru nevăzători.

Oleg Crețul este președintele în exercițiu al Comitetului Paralimpic din Republica Moldova și este nevăzător.  Sportivul moldovean are în palmares trei participări la Jocurile Paralimpice şi una la Olimpiada de la Atlanta din 1996. La Jocurile Paralimpice de la Atena din 2004 a câștigat medalia de argint, iar în anul 2008, la Beijing, a câștigat medalia de aur.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!