ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Administrația Chișinăului caută soluții pentru a deschide trei mii de locuri de parcare în centrul orașului

13:20 | 20.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 aug. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău a organizat astăzi o ședință lărgită referitoare la situația existentă în domeniul sistemului de management al parcărilor, implementarea sistemului de taxare electronică și alte proiecte din infrastructura municipală, transmite MOLDPRES.

Potrivit primarului capitalei, Ion Ceban, scopul ședinței a fost realizarea unei imagini de ansamblu cu care se confruntă municipalitatea în aceste domenii. „În speță, au fost prezentate rezultatele studiului de oportunitate privind implementarea sistemului de management al parcărilor auto în Chișinău, inclusiv opțiunile de organizare a sistemului, prezentarea sondajelor realizate privind percepția populației și estimări ale impactului implementării sistemului”, a notat Ceban pe rețelele de socializare.

Edilul capitalei a specificat că la această ședință au fost prezentate schemele de organizare a parcărilor în centrul civic al Chișinăului, în limitele străzilor M. Viteazul – Mateevici – Ismail – Albișoara, locații în care municipalitatea își dorește să asigure parcarea a 3000 de autovehicule.

Prezenți la această ședință, experții Universității Tehnice din Moldova au prezentat soluții alternative, cu un grad sporit de eficiență în stoparea avansării stării de degradare a străzilor și podurilor din Chișinău, cu accent pe soluții de întreținere de tip preventiv, în scopul conservării patrimoniului rutier.

Foto: facebook.com

img21006094

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!