ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Instituțiile de învățământ din Chișinău sunt pregătite pentru începerea anului școlar

11:05 | 23.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 aug. /MOLDPRES/. Cele 331 de instituții municipale de învățământ din Chișinău sunt gata pentru începerea anului școlar, transmite MOLDRES.

Șeful interimar al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a declarat în ședința on-line de astăzi a serviciilor municipalității că toate instituțiile municipale de învățământ sunt pregătite pentru începerea anului școlar cu prezența fizică a elevilor și profesorilor în clasă. “Procesul de evaluare a celor 331 de instituții municipale de învățământ este în desfășurare, datele recepționate până în prezent arată că toate aceste instituții au capacitatea de a începe procesul de studii cu prezența fizică a elevilor și profesorilor în clase”, a menționat sursa citată.

În același timp, oficialul a spus că din cele 88 de grădinițe în care s-au efectuat reparații, în 56 lucrările sunt aproape încheiate, în 25 ele se apropie de final iar în șapte dintre acestea reparația abia a început. “Am primit asigurări din partea antreprenorilor că, la data de 1 septembrie, toate lucrările de reparație de anvergură vor fi finalizate, cele minore fiind posibile cu prezența copiilor în instituții”, a spus Pavaloi.

Pe de altă parte, potrivit informațiilor prezentate în ședința on-line, aproximativ 70 la sută din cadrele didactice ce activează în instituțiile municipale de învățământ sunt vaccinate. La maratonul de vaccinare a acestui personal, desfășurat în perioada 20-22 august, au fost imunizate 967 de persoane.  

Foto: agora.md

img21006142

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!