ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noul Cod vamal va intra în vigoare la 1 ianuarie 2023

11:28 | 24.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 24 aug. /MOLDPRES/. Parlamentul a aprobat în ședința plenară de astăzi, în lectură finală, Proiectul de lege cu privire la Codul vamal, transmite MOLDPRES. 

Adoptarea noului Cod vamal derivă din necesitatea executării angajamentelor asumate de țara noastră, prin semnarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Noul Cod vamal vine să sistematizeze legislația vamală a Republicii Moldova, care cuprinde actualul Cod vamal, Legea cu privire la tariful vamal și Legea cu privire la introducerea și scoaterea bunurilor de pe teritoriul Republicii Moldova de către persoane fizice. Noul Cod vamal conține 11 titluri, fiecare titlu fiind împărțit în capitole, iar acestea – în secțiuni.

Primul Cod vamal a fost adoptat în anul 1993, în 2000 a fost adoptat noul Cod vamal, precum și Legea la serviciul în organele vamale. Evoluțiile economice naționale și internaționale, concurența pe plan extern au determinat necesitatea unor noi concepte vamale. 

img21006180

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!