ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul a aprobat Conceptul unui serviciu guvernamental de livrare

15:49 | 25.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. Membrii Executivului au aprobat astăzi decizia cu privire la aprobarea Conceptului serviciului guvernamental de livrare (MDelivery), transmite MOLDPRES.

“Guvernul este hotărât să schimbe fundamental modul în care serviciile publice sunt furnizate în Republica Moldova, printr-o varietate de intervenții în vederea combaterii corupției, promovării unei culturi de prestare a serviciilor publice axate pe nevoile clienților, îmbunătățirii accesului la servicii publice, precum și a creșterii eficienței autorităților publice”, se arată în nota informativă la proiect.

Conform deciziei Executivului, se desemnează Instituția Publică Agenția de Guvernare Electronică în calitate de posesor și deținător al serviciului guvernamental de livrare (MDelivery). “Instituția Publică Agenția de Guvernare Electronică: va asigura crearea serviciului guvernamental de livrare (MDelivery) în termen de 6 luni; va elabora și va prezenta, în termen de 6 luni, Executivului spre aprobare Regulamentul privind modul de funcționare și utilizare a serviciului guvernamental de livrare (MDelivery);  va asigura funcționarea și dezvoltarea continuă a serviciului guvernamental de livrare (MDelivery)”, indică documentul.

În scopul implementării prezentei hotărâri, Cancelaria de Stat, în comun cu Instituția Publică Agenția de Guvernare Electronică, va evalua anual costurile necesare administrării și dezvoltării continue a serviciului guvernamental de livrare (MDelivery) și va înainta propuneri de solicitare a mijloacelor financiare Ministerului Finanțelor în conformitate cu prevederile Legii finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale, pentru a fi incluse în legea bugetului de stat pe anul respectiv.

Foto simbol

img21006230

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!