ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria capitalei va cumpăra teste COVID-19 pentru cadrele didactice

11:25 | 06.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/. Municipalitatea Chișinău a demarat astăzi procedura de achiziționare, în regim de urgență, a unui lot de teste pentru identificarea infecției COVID-19, ce vor fi utilizate pentru testarea cadrelor didactice care încă nu s-au vaccinat. Anunțul a fost făcut de șeful interimar al Direcției generale sănătate și asistență socială, Boris Gîlca, la ședința săptămânală de astăzi a primăriei, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, în prezent se discută împreună cu Ministerul Educației mecanismul și modalitatea de testare a cadrelor didactice. „Cel mai probabil, cadrele didactice se vor testa la instituțiile medicale în zona de proximitate geografică unde se află instituția de învățământ”, a spus Gîlca.

Și edilul capitalei, Ion Ceban, a menționat că povara testării nu poate fi pusă pe umerii angajaților din educație, deoarece o parte din personalul care și așa este insuficient în instituțiile din capitală, s-ar putea concedia. El a precizat că până astăzi aproape 80 la sută din cadrele didactice din capitală s-au imunizat, iar în următoarea perioadă vor fi create echipe mobile de medici ce vor merge în instituțiile de educație pentru a imuniza doritorii și pentru a-i informa despre beneficiile vaccinării.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis ca din 1 septembrie, toți lucrătorii instituțiilor de învățământ din țară să fie obligați să prezinte teste negative la noul coronavirus, în cazul în care nu sunt vaccinați.

img21006495

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!