ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rezervele valutare ale R. Moldova au crescut luna trecută cu peste 200 mln USD

13:01 | 06.09.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/. La finele lunii august activele oficiale de rezervă ale Republicii Moldova au însumat 3 976,11 mln USD, cu 212,61 mln mai mult decât în iulie, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor BNM, majorarea activelor oficiale de rezervă a fost determinată în special de înregistrarea mijloacelor sub formă de drepturi speciale de tragere (DST) alocate de FMI pentru finanțarea necesităților bugetului de stat - 234,48 mln USD; intrările nete aferente rezervelor obligatorii în valută ale băncilor licențiate - 26,40 mln USD și înregistrarea creditelor și a granturilor în favoarea Ministerului Finanțelor pentru proiecte investiționale - 1,95 mln USD.

Conform surse citate, în anul curent activele oficiale de rezervă ale Republicii Moldova au crescut cu 23,7%.

 

 

 

img21006502

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!