ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Sănătății: În Republica Moldova va fi vaccinată doar populația adultă

10:01 | 08.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. Ministerul Sănătății a venit cu precizări referitor la vaccinarea copiilor împotriva COVID-19 și a anunțat că nu a fost emis niciun ordin cu privire la acest subiect, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, Comitetul Național Consultativ de Experți în domeniul imunizării s-a întrunit în ședință pe 23 august și și-a expus opinia cu referire la imunizarea copiilor de peste 12 ani, pledând pentru vaccinare.

“Luând în considerare faptul că opinia Comitetului este doar cu titlu de recomandare, Ministerul Sănătății a rămas pe poziția sa exprimată anterior că în Republica Moldova se vaccinează doar populația adultă”, se spune în comunicatul transmis de MS.

Potrivit statisticilor oficiale, până astăzi în țara noastră au fost administrate 1 306 726 doze de vaccin. Acoperirea națională cu o doză constituie 21,96 %, cu schemă completă – 20,61 %.

img21006556

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!