ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor Externe al Greciei

08:01 | 09.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 sep. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut aseară o întrevedere cu ministrul elen al Afacerilor Externe, Nikos Dendias, aflat într-o vizită de lucru în țara noastră, relatează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Președinției a comunicat agenției că oficialii au trecut în revistă relațiile dintre cele două state, cu accent pe oportunitățile de dezvoltare a unor noi proiecte bilaterale și de sporire a contactelor investiționale și economice dintre Moldova și Grecia.

„Am discutat despre participarea pompierilor moldoveni la stingerea incendiilor de pădure pe insula grecească Evia, foarte apreciată de partea elenă, și i-am confirmat ministrului Dendias deschiderea autorităților noastre de a interveni cu asemenea misiuni ori de câte ori o va cere situația”, a spus Maia Sandu.

În cadrul discuției, șefa statului și-a exprimat aprecierea pentru încheierea Acordului în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Grecia, așteptat de cetățenii noștri stabiliți în această țară. „Documentul a fost semnat cu puțin timp în urmă la Chișinău. Am apreciat totodată progresul în negocierea Acordului bilateral privind conversiunea permiselor de conducere. Ne dorim o relație dinamică cu Grecia, țară cu care avem legături culturale și istorice bogate”, a menționat Președinta Maia Sandu.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!