ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Centrala Termică Vest din capitală va fi reabilitată

12:37 | 10.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 10 sep. /MOLDPRES/. Termoelectrica a anunțat că reabilitează coșul de evacuare a gazelor de la Centrala Termică Vest (CT Vest) din Chișinău. Înălțimea la care sunt efectuate lucrările atinge 100 metri, iar echipa implicată în acest proiect este formată din cca 10 specialiști, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, specialiștii vor monta în interiorul coșului de fum existent un altul metalic, redimensionat la sarcinile termice actuale, ceea ce va îmbunătăți procesul de evacuare a gazelor de ardere produse de utilajul energetic și va permite îmbunătățirea parametrilor de exploatare cu respectarea tuturor normelor ecologice.

Lucrările sunt efectuate în două etape. Prima presupune prelucrarea pe interior a pereților coșului de fum din beton și montarea construcției metalice în interiorul acestuia. Termenul de finalizare a acestei etape este 15 octombrie.

În etapa a doua, până la sfârșitul anului, vor fi efectuate lucrările de armare și întărire a construcției pe exterior.

Aceeași tehnică de reconstrucție a fost utilizată în anul 2019 și la coșul de fum de la CT Sud.

Coșul de evacuare a gazelor de la CT Vest a fost construit în anul 1970, odată cu punerea în funcțiune a Centralei și are o înălțime de 100 metri.

Foto: Termoelectrica

img21006632

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!