ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

BNM a pus în circulație o monedă comemorativă dedicată Teatrului Național „Mihai Eminescu"

12:28 | 10.09.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 10 sep. /MOLDPRES/. Banca Națională a Moldovei a pus astăzi în circulație ca mijloc de plată și în scop numismatic o monedă comemorativă dedicată celor 100 de ani de la inaugurarea Teatrului Național din Chișinău (în prezent - Teatrul Național „Mihai Eminescu”), comunică MOLDPRES.

Potrivit BNM, moneda este din argint și are valoarea nominală de 100 lei. Aceasta a fost emisă într-un tiraj de 300 unități și va completa seria „Evenimente istorice”.

Moneda comemorativă este ambalată în capsulă de metacrilat transparent și cutie de prezentare, este însoțită de un certificat de autenticitate, redactat în limbile română și engleză, semnat de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

Clădirea Teatrului Național „Mihai Eminescu" care apare pe moneda comemorativă a fost construită în anii 30 ai secolului XX și are statut de monument de artă, arhitectură și istorie de însemnătate națională.

Foto: BNM

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!