ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul va organiza o serie de evenimente cu prilejul Zilei Internaționale a Democrației

10:11 | 14.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. De Ziua Internațională a Democrației, Parlamentul va organiza mai multe acțiuni de informare despre procesul legislativ, activitatea deputaților și implicarea oamenilor în luarea deciziilor, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Astfel, miercuri, 15 septembrie, între orele 10:00-16:00 în scuarul instituției vor fi amenajate spații pentru vizitatori, care vor putea discuta cu deputații și conducerea Parlamentului, vor urmări videografice despre activitatea legislativă, vor transmite mesaje sau solicitări deputaților în boxa pentru petiții. Totodată, funcționarii vor ajuta doritorii să formuleze și să expedieze corect o petiție sau să înregistreze o solicitare pentru o vizită de informare în Parlament. 

Cu începere de la ora 13:00 și până la 15:30, angajații instituției legislative vor organiza tururi ghidate ale clădirii Legislativului, cu ore prestabilite din jumătate în jumătate de oră, pentru toți doritorii. Grupurile vor fi formate din maxim 10 persoane, iar intrarea se va face în baza unui act de identitate, însoțit de unul din următoarele acte: certificatul de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2, rezultatul negativ al unui test RT-PCR, rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid sau concluzia medicală confirmativă în cazul persoanelor care au suportat COVID-19.

Copiii se vor bucura de un spațiu special amenajat pentru ei, unde vor putea desena, face puzzle și distra.

Oficiile teritoriale de informare ale Parlamentului din Edineț, Orhei, Leova și Comrat, în parteneriat cu ONG-urile locale, vor organiza o serie de ateliere pentru maturi și tineri despre mecanismele de implicare a oamenilor în procesul decizional.

Conform Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) condiția purtării măștilor de protecție pe parcursul desfășurării evenimentelor este obligatorie.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a stabilit ca, începând cu anul 2008, în data de 15 septembrie să fie marcată Ziua Internațională a Democrației. Aceasta are menirea de a sărbători democrația și de a aminti importanța promovării și protejării acestei valori universale.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!