ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

China va oferi suport Republicii Moldova pentru modernizarea spitalelor

10:08 | 15.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. China va oferi suport Republicii Moldova pentru modernizarea spitalelor, comunică MOLDPRES.

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco a avut ieri o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze la Chișinău, Zhang Yinghong, în care au discutat despre cadrul de cooperare dintre cele două țări pe domeniul sănătății și perspectivele de colaborare în viitorul apropiat.

În cursul discuțiilor, părțile au convenit lansarea fazei a treia a proiectului de fortificare a capacităților Centrului de Medicină Tradițională Chineză care a fost creat în anul 2011, în baza Acordului de cooperare economică și tehnică dintre cele două state. În primele două faze ale proiectului, Guvernul de la Beijing a oferit un ajutor nerambursabil pentru crearea Centrului și dotarea acestuia cu echipamente medicale și plante medicinale chineze.

China a oferit țării noastre un lot de 150.000 doze de vaccin Sinopharm, echipamente de protecție pentru lucrătorii medicali, dar și teste pentru depistarea virusului SARS CoV-2.

Foto: MS

img21006749

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!