ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

CNAM are restanțe la finanțarea spitalelor din Chișinău, susține primarul capitalei

09:44 | 20.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău a solicitat Guvernului, Ministerului Sănătății și Companiei Naționale de Asigurări în Medicină /CNAM/ să demareze de urgență achitarea plăților restante și finanțarea ritmică a instituțiilor municipale spitalicești care au tratat/tratează pacienți bolnavi de coronavirus, transmite MOLDPRES.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat astăzi, la ședința on-line a serviciilor municipale, că spitalele se confruntă cu restanțe la plata din partea Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. „S-au acumulat datorii către furnizorii de consumabile, iar în unele cazuri, companiile refuză să mai livreze către spitale produsele medicale conform contractului. Este o situație care poate duce la dificultăți serioase în activitatea spitalelor și în tratamentul pacienților”, a specificat Ceban.

În același timp, primarul a anunțat că din cauza creșterii incidenței de coronavirus, a decis reactivarea pentru tratamentul COVID-19 a Spitalului Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”. „Pe 18 septembrie am decis ca spitalul să fie activat cu 300 de paturi, inclusiv 16 pentru terapie intensivă. Avem o situație complicată, dar gestionăm la nivel de municipiu”, a declarat Ceban.

În acest context, edilul a solicitat Ministerului Sănătății și CNAM să demareze de urgență achitarea plăților restante și finanțarea ritmică a acestora. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!