ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Chișinău a început curățenia de toamnă

11:49 | 21.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău informează că a fost dat startul curățeniei de toamnă, astfel, din data de 20 septembrie și până la 30 noiembrie, în capitală se vor desfășura lucrări de salubrizare, transmite MOLDPRES.   

Potrivit unui anunț al municipalității, în perioada menționată autoritățile locale vor contribui la salubrizarea străzilor și a sistemelor de canalizare, trotuare, stații de așteptare, teritoriile curților blocurilor de locuințe; la redresarea stării de lucruri la platourile de acumulare a deșeurilor și depozitare a separată a gunoiului; la lichidarea gunoiștilor neautorizate etc.

În Campania de salubrizare de toamnă sunt antrenate toate serviciile gospodărești din capitală: ÎM „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi", Direcția generală transport public și căi de comunicație, Direcția generală locativ-comunală și amenajare, ÎM Regia „Autosalubritate", preturile de sector, dar și gestionarii fondului locativ, inclusiv cei privați, pentru a asigura desfășurarea eficientă a activității de salubrizare a teritoriului municipiului.

Primarul Ion Ceban a solicitat preturilor de sector să asigure comunicarea cu agenții economici, prin intermediul agenților constatatori, în vederea atenționării acestora despre necesitatea salubrizării teritoriilor din preajma blocurilor/imobilelor pe care le gestionează. „În cadrul campaniei de salubrizare Primăria Chișinău nu doar intervine în spațiile publice, dar și informează, pentru că anumiți subiecți sunt de bună credință și se conformează, iar alții ignoră apelul nostru. Efortul salubrizării orașului este însă unul comun", a atenționat edilul. 

Foto: chisinau.md

img21006910

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!