ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În municipiile Chișinău și Bălți va fi sistată activitatea cluburilor de noapte

10:22 | 23.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică va sista activitatea cluburilor de noapte în localitățile în care sunt înregistrate 250 de cazuri sau mai mult la 100 mii de locuitori, astfel măsura se aplică și în municipiile Chișinău și Bălți, transmite MOLDPRES.

Potrivit hotărârii comisiei sus-numite, din 1 octombrie în localitățile cu prag de alertă roșu se sistează activitățile din incinta cluburilor de noapte/discoteci. De asemenea, se sistează evenimentele în aer liber, precum spectacole, concerte și festivaluri.

Activitățile din incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concert, în spații închise și deschise, vor fi organizate la capacitatea de 50% din numărul de locuri existente în interior cu obligația ca toți vizitatorii/clienții să prezinte la intrarea în unitate certificatul COVID-19.

Prin certificat Covid-19 se înțelege oricare din următoarele documente:

a) certificatul de vaccinare împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format digital); dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

b) concluzia medicală care confirmă că persoana a suportat COVID-19, în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni) sau un act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19; actul confirmativ nominalizat este valabil pe durata perioadei de 90 de zile de la data efectuării investigației;

c) rezultatul unui test diagnostic la COVID-19 (test rapid de diagnostic AgSarsCoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înainte sau test PCR la COVID-19 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte).

Pragul de alertă roșu se instituie în localitățile în care incidența de cazuri de infecție cu COVID-19 constituie 250 de cazuri sau mai mult la 100 mii de locuitori.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!