ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Centrul Republican de Diagnosticare Medicală va cumpăra echipament modern cu suportul Japoniei

11:05 | 28.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Centrul Republican de Diagnosticare Medicală din Republica Moldova va achiziționa cu suportul financiar oferit de Guvernul Japoniei, în cadrul proiectului Kusanone, un aparat performat ce va fi utilizat inclusiv la diagnosticarea afecțiunilor post COVID, comunică MOLDPRES.

Un acord de grant a fost semnat astăzi de ambasadorul Japoniei, Yoshihiro Katayama, și directorul spitalului Andrei Testemițanu.

Potrivit documentului, Japonia oferă asistență financiară nerambursabilă în valoarea de 355 de mii de dolari. Banii vor fi utilizați pentru achiziționarea unor echipamente ce vor fi folosite inclusiv pentru reabilitarea pacienților afectați de pandemie.

Diplomatul japonez a menționat că, de la lansarea programului Kusanone și până în prezent, Japonia a oferit peste 6 milioane de dolari în cele peste 72 de proiecte.

De la începutul pandemiei, Japonia a oferit Republicii Moldova mai multe loturi de medicamente și echipament.

Foto: Ambasada Japoniei

img21007126

img21007126

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!