ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe autovehicule au fost evacuate din centrul capitalei pentru parcare neregulamentară

12:46 | 28.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Inspectoratul Național de Securitate Publică /INSP/ a ridicat și depus la parcarea specială de la Trușeni mai multe automobile parcate neregulamentar pe strada 31 august 1989 din centrul Chișinăului, transmite MOLDPRES.

Agentul de poliție a comunicat reporterului MOLDPRES că automobilele ridicate au încălcat două articole din Codul Contravențional - parcarea neregulamentară și ignorarea indicatoarelor rutiere. "Este vorba de încălcarea articolului 238 alineatul 2 din Codul Contravențiilor, care revede o amendă între 18 și 30 de unități contravenționale și aplicarea a 4 puncte de penalizare și a articolului 240 alineat 1 din Codul Contravențiilor, care prevede o amendă între 15 și 30 unități contravenționale și aplicarea a 3 puncte de penalizare conducătorului auto", a spus reprezentantul INSP.

Potrivit reprezentantului Poliției, conducătorii auto vor avea de achitat inclusiv ridicarea și transportul automobilului la parcarea specială de la Trușeni, dar și orele de staționare a autovehiculului în această parcare. "Costul ridicării și transportării automobilului la parcarea specială este de 790 de lei, iar pentru o oră de staționare, conducătorul autovehiculului va plăti 15 lei", a menționat agentul de poliție.

Reprezentantul INSP a specificat că nu este pentru prima oară când sunt ridicate autovehiculele parcate neregulamentar pe strada 31 august. "Constatăm că șoferii continuă să ignore semnul de parcare interzisă care se află amplasat pe strada 31 august în spatele Grădinii Publice. Noi vom continua să răspundem chemărilor făcute de cetățeni și să evacuăm automobilele parcate neregulamentar", a spus acesta.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!